Taakvelden

7.4 Milieubeheer

In 2022 hebben we ons vooral gericht op:

Gezonde en toekomstbestendige ontwikkeling van de stad:

Gezondheid is uitgewerkt in ruimtelijke projecten, Omgevingsvisie 2.0, Brabantroute, Proefcasus EA en BBT. Het Bidbook schone lucht is verder uitgewerkt. Monitoringsrapportages lucht 2022 zijn gemaakt. Geluidsbelastingskaarten zijn geactualiseerd

Saneren en onderzoeken locaties:

Bodem: grote saneringen Emmasingel, Tapuitstraat, Eimerick, Bredabaan, Gijzenrooij, Den Bult zijn gestart/begeleid. Straling: er is opdracht verstrekt aan Tennet voor het haalbaarheidsonderzoek verkabelen van de hoogspanningslijn in Woensel.

Gezonde en toekomstbestendige ontwikkeling borgen als randvoorwaarde voor de ruimtelijke ontwikkelingen in de stad:

Milieu Gezondheids Risico Indicator is meegenomen in de Omgevingsvisie 2.0, MER KnoopXL, verkenning uitwerking aanbevelingen Rekenkameronderzoek luchtkwaliteit, het OPE, Gezondheidsafwegingskader TU/e, rapportage gezonde verstedelijking Brabant.

Ontwikkelen van indicatoren over de fysieke belasting in de stad van Geluid, Lucht:

De ontwikkeling van indicatoren is vertraagd door personele krapte en wisselingen in de programmaleiding. Deze zal in 2023 plaatsvinden.

Visievorming en plan van aanpak Eindhoven circulaire stad:

Er is een impuls voorbereid voor de aanpak van circulariteit in de stad. In de Begroting 2023 zijn hiervoor middelen toegekend.

Opschalen en versnellen van bestaande duurzaamheidsopgaven:

Taken en projecten op het gebied van duurzaamheid zijn integraal uitgewerkt in paragraaf 3i Duurzaamheid. Deze zijn in dit taakveld niet apart vermeld om dubbeling te voorkomen.

Deze pagina is gebouwd op 07/07/2023 17:25:59 met de export van 07/07/2023 17:18:01