Taakvelden

7.2 Riolering

In 2022 hebben we ons vooral gericht op:

Basisvoorzieningen in stand houden:

Het huidige rioolstelsel en de hemel- en grondwatervoorzieningen hebben we op een doelmatige wijze in stand gehouden en verbeterd waar mogelijk. In 2022 hebben we de intensivering voor de reparaties aan de riolering uit 2021 voortgezet..

Klimaatbestendig en waterrobuust tot in de haarvaten van de stad:

We hebben gewerkt aan het klimaatbestendig(er) en waterrobuust(er) maken van de stad door afkoppelen van hemelwater en het realiseren van (liefst groene) waterberging in de openbare ruimte door slimme (her)inrichting.

Zichtbare waterstructuren:

We hebben de belevingswaarde vergroot via zichtbare waterstructuren. Daarmee beperken we wateroverlast en verdroging, verbeteren we de waterkwaliteit, verminderen we hittestress en verbeteren we de groenstructuren.

Beheersbaar grondwatersysteem om de aan de grond gegeven bestemming mogelijk te houden:

We hebben ingezet op het bestrijden van de huidige grondwateroverlast en het voorkomen van grondwateroverlast door nieuwe ontwikkelingen. Bij ruimtelijke ontwikkelingen lag de focus ook sterk op het tegengaan van verdroging.

Gedeeld eigenaarschap voor een klimaatrobuuste stad:

We kunnen onze stad niet water- en klimaatrobuust (her)inrichten als we ons enkel beperken tot de openbare ruimte. Daarom hebben we ons in 2022 ingezet om de Eindhovenaren zelf handelingsperspectief te geven (o.a. via subsidies).

Uitwerken van het nieuwe gemeentelijke rioleringsplan 2023 – 2026:

Naast de zorgplichten voor afval-, hemel- en grondwater hebben we ook de oppervlaktewater taken en de water gerelateerde klimaatadaptatie opgaven meegenomen in de vastgestelde "Water en Klimaatadaptatie Aanpak (WKA) Gemeente Eindhoven 2023 - 2026".

Deze pagina is gebouwd op 07/07/2023 17:25:59 met de export van 07/07/2023 17:18:01